Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2002 08:08

Την Παρασκευή η συνάντηση της ομάδας «G7»

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών, από τις επτά ισχυρότερες βιομηχανικά χώρες στον κόσμο - G7 - θα συναντηθούν την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, την παραμονή της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με επίσημες αμερικανικές πηγές.

Η έναρξη, της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησής τους, έχει προγραμματισθεί για τις 15.00', τοπική ώρα (21:00', ώρα Ελλάδος) και αναμένεται να περαιωθεί με την έκδοση ανακοινωθέντος περί τις 21:30', τοπική και 04:30', ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Πωλ Ο' Νίλ, δεν έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για το κλείσιμο της συνάντησης, όπως τονίζει η ίδια πηγή.

Τα κυριότερα οικονομικά στελέχη των επτά πλουσιοτέρων κρατών - ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Μ. Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία - παραδοσιακά συναντώνται πριν τις ετήσιες συνόδους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Φέτος οι σύνοδοι των δύο οργανισμών έχουν προγραμματισθεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην αμερικανική πρωτεύουσα.