Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 09:50

* ΕΞΠΡΕΣ: Αρση... των εμποδίων για επιχειρησιακές συμβάσεις

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και δραστικές περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και στο εφάπαξ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τρεις λύσεις για τις τράπεζες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο:κοινή λύση για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της Ε.Ε. Ζαν Κλοντ Τρισέ: απεριόριστη ρευστότητα από ΕΚΤ έως το 2013".

* ΚΕΡΔΟΣ: Τέλος οι κλαδικές συμβάσεις

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες σαρωτικές ανατροπές επέρχονται στα εργασιακά με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε αργά χθες βράδυ στη Βουλή η κυβέρνηση. Με τις νέες ρυθμίσεις ουσιαστικά καταργείται ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Νέες αμερικανικές πιέσεις στην κρίσης της Ευρωζώνης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρέμβαση στην κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ειδικά για την Ελλάδα έκανε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα απευθύνοντας έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες «να δράσουν γρήγορα» για να επιλύσουν το πρόβλημα της κρίσης χρέους, ζητώντας να παρουσιαστεί ένα «πολύ συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που να ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων» κατά την προσεχή σύνοδο του G20, το Νοέμβριο".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα