Citigroup: Μείωση τιμών-στόχων για τέσσερις τράπεζες

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 10:06
UPD:10:17

Σε μείωση των τιμών-στόχων για τέσσερις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Citigroup.

Σε μείωση των τιμών-στόχων για τέσσερις ελληνικές τράπεζες - την ATEbank, την Τράπεζα Πειραιώς, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Εθνική - προχώρησε η Citigroup, ενώ αύξησε τη σύσταση για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Συγκεκριμένα, η Citi μείωσε την τιμή-στόχο για την ATEbank σε 0,20 ευρώ από 0,30 ευρώ, για την Πειραιώς σε 0,32 ευρώ από 0,45 ευρώ, για το Τ.Τ. σε 0,45 ευρώ από 1 ευρώ και για την ΕΤΕ σε 2,50 ευρώ από 3,50 ευρώ.

Παράλληλα, αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου σε «buy» από «hold».

Η ανωτέρω μείωση των τιμών-στόχων βασίζεται σε αποτίμηση των ελληνικών ομολόγων στην τρέχουσα αξία τους, ήτοι υποτίμηση κατά 40% σε τιμές mark to market, αλλά και στις εκτιμήσεις αποτελεσμάτων για ΑΤΕ και ΤΤ. Ακόμη οι οικονομολόγοι της Citi αναμένουν συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας έως το τέλος του 2012 και πιθανότατα έως την άνοιξη του έτους.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Citi προβλέπουν συνολικό «haircut» μεταξύ 50% - 80% -αναλόγως του σεναρίου χρεοκοπίας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ οδηγεί τη Citi σε υποβαθμίσεις των τιμών-στόχων για τέσσερα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα. Παρά τις ανησυχίες, πάντως, που υπάρχουν και επηρεάζουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία των μετοχών, οι αναλυτές του οίκου δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ.

H Citi επισημαίνει ότι οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν υποαποδώσει της αγοράς κατά 15% από την αρχή του έτους και 4% μόνο στον τελευταίο μήνα, ενώ οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποαποδώσει της ευρύτερης αγοράς κατά 50% από την αρχή του έτους και 24% στον προηγούμενο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα