Ακαρπη η συνάντηση Απ. Φωτιάδη με τους απεργούς στις λαϊκές αγορές

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 12:17

Ακαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν το πρωϊ οι εκπρόσωποι των παραγωγών και πωλητών στις λαϊκές αγορές, με τον υφυπουργό Οικονομικών, αλλά το μέτωπο κατά του μέτρου των ταμειακών μηχανών, φαίνεται πως δεν είναι πλέον αρραγές. Κι αυτό, μετά τις αλλεπάλληλες κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του υφυπουργού, Απόστολου Φωτιάδη, ότι δεν υπάρχει πρόθεση επέκτασης του μέτρου σε πωλητές αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Φωτιάδης, είπε, ότι ακόμη και για το 5% των εργαζομένων στις λαϊκές, δηλ. εκείνων που πωλούν βιομηχανικά προϊόντα, η φορολόγηση από το νέο έτος θα είναι ευνοϊκότερη, από σήμερα που πληρώνουν «κεφαλικό φόρο», όπως είπε, 550 ευρώ, ανεξαρτήτως πωλήσεων.

Στη συνάντηση υποβλήθηκε αίτημα αναστολής του μέτρου για το 2004, ενδεχόμενο το οποίο αποκλείει το υπουργείο Οικονομικών, δέχεται όμως να συζητήσει τα διαδικαστικά της εφαρμογής του.

«Ο αγώνας συνεχίζεται στα μπλόκα», δήλωσαν οι εκπρόσωποι των απεργών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαφωνήσει μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών, για το εάν θα γίνουν δηλώσεις.

Οι αποφάσεις της συνέχισης ή μη των κινητοποιήσεων και της μορφής αυτών, θα ληφθούν σε συνεδρίαση των ομοσπονδιών, στις 2 η ώρα το μεσημέρι και οι ανακοινώσεις θα γίνουν στα μπλόκα στην Ελευσίνα και Κρυονέρι, στις 7 το απόγευμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα