Credit Suisse First Boston : Απολύει άλλους 1.750 υπαλλήλους

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2002 07:02
UPD:07:08

Η Credit Suisse First Boston, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της, ότι, θα μειώσει το προσωπικό της κατά 1.750 ανθρώπους, ποσοστό 7% του εργατικού της δυναμικού, προκειμένου να περιορίσει ακόμη περισσότερο τα έξοδά της, μετά τη μεγάλη συρρίκνωση των εργασιών της, μέσα στη δεκαετία.

Με αυτήν τη μείωση του προσωπικού, η Credit Suisse θα εξοικονομήσει 500 εκατ. δολ. από το 1,8 δισ. δολ. που έχει απωλέσει η φίρμα, ανακοίνωσε ο Chief Executive Officer (CEO), John Mack, στους περίπου 25.000 υπαλλήλους, μέσω μηνύματος στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, το βράδυ της Δευτέρας. Οι απολύσεις, ακολουθούν εκείνες των 4.800 εργαζομένων, ποσοστό 16% του δυναμικού της εταιρείας, στις οποίες προχώρησε η εταιρεία, από τότε που ο Mack ανέλαβε τη διοίκησή της, τον Ιούλιο του 2001.

Την περασμένη εβδομάδα, η Credit Suisse Group, η μητρική της CSFB, προειδοποίησε, ότι, θα εμφανίσει ζημίες το τρίτο τρίμηνο από τις επενδύσεις. Χθες, οι μετοχές της, άγγιξαν τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα εννέα ετών, ενώ συνολικά φέτος έχασαν το 68% της αξίας τους.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε σκληρές αποφάσεις και η πιο σκληρή είναι η περαιτέρω μείωση του προσωπικού», έγραψε στο μήνυμά του ο Mack, ο οποίος φέτος το καλοκαίρι είχε πει στους υπαλλήλους της εταιρείας, ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις. «Οι συνθήκες της αγοράς, συμπλήρωσε, οι οποίες είναι ήδη πολύ δύσκολες και θα γίνουν δυσκολότερες, μας αναγκάζουν να μειώσουμε και άλλο το προσωπικό».

Οι απολύσεις φθάνουν συνολικά τις 54.000 σε διάφορες φίρμες της Wall Street στις ΗΠΑ, τον τελευταίο 1,5 χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα