Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2002 07:03

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, με αποτέλεσμα να ωθήσουν τον δείκτη Nikkei από τα χαμηλότερα επίπεδα που έφτασε, σε χρονικό διάστημα 19 ετών, υψηλότερα. Χθες, η υποχώρηση του γιεν, αύξησε τις προσδοκίες μερίδας επενδυτών για την πορεία των πωλήσεων εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Shin-Etsu Chemical Co.

«Τα σημερινά επίπεδα του γιεν είναι ιδανικά για τους εξαγωγείς, οι οποίοι μέχρι στιγμής τονώνουν την οικονομία της Ιαπωνίας», ανέφερε ο Yasuo Taniguchi, ο οποίος διαχειρίζεται 805 εκατ. δολ. σε μετοχές, με την Daiwa Asset Management Co., συμπληρώνοντας : «Με το γιεν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσάρων μηνών, επενδύω σε μετοχές της Canon Inc. και της Ricoh Co.».

Ο δείκτης Nikkei, κέρδιζε ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 8.731,67 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Χθες, έκλεισε στα χμηλότερα επίπεδα που είχε να κλείσει από τις 16 Ιουνίου του 1983. Ο δείκτης Τopix, κέρδιζε ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 861,77 μονάδες. Οι μετοχές της Shin-Etsu, της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο παραγωγής ταινιών σιλικόνης, εμφάνισε τα μεγαλύτερα κέρδη, σε χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων.

Στις άλλες αγορές της περιοχής, στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times κέρδιζε ποσοστό 1,1%, μετά τη μεγαλύτερη προσφορά που δέχθηκε η εταιρεία NatSteel Ltd. για τις μετοχές της. Στην Ταϊβάν, ο TWSE υποχώρησε κατά 0,3%, οδηγώντας τις μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., σε χαμηλότερα επίπεδα, μετά την ανακοίνωση της UBS Warburg, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της, για τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής στον κόσμο τσιπ, κατόπιν παραγγελίας.

Οι δείκτες στη Ν. Κορέα, το Χογκ Κογκ, τη Μαλαισία, την Κίνα και τις Φιλιππίνες, σημείωναν απώλειες, σε αντίθεση με τους δείκτες στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, οι οποίοι εμφάνιζαν ελαφρά διαφοροποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα