Kίνα: Αυξάνεται η βιομηχανική παραγωγή

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010 06:16
UPD:06:21

Με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε ετών αυξήθηκε τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα σύμφωνα με τον δείκτη Purchasing Managers’ Index.

Ο PMI, τον οποίο ανακοίνωσε σήμερα η HSBC Holdings Plc και η Markit Economics αυξήθηκε εποχιακώς προσαρμοσμένος τον Δεκέμβριο στο 56,1 από 55,7 τον Νοέμβριο.

Η ανάπτυξη της Κίνας ενδέχεται να επιταχυνθείς στο 9,4% φέτος έναντι της εκτίμησης του 8,5% το 2009 καθώς η κυβέρνηση διατηρεί τα μέτρα στήριξης και ο πλανήτης ανακάμπτει από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τους οικονομολόγους.

Τα κέρδη των βιομηχανιών αυξήθηκαν 7,8% το ενδεκάμηνο του 2009 φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 2,59 τρισ. γιουάν (379 δισ. δολ.) σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας τον περασμένο μήνα.

Ο επίσημος PMI, που ανακοινώθηκε την 1η Ιανουαρίου και έχει διαφορετική μεθοδολογία, έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε 20 μήνες. Ο δείκτης της HSBC βασίζεται σε έρευνα ανάμεσα σε στελέχη περισσότερων των 400 βιομηχανικών εταιρειών.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα