Με υψηλές ταχύτητες «τρέχει» το χρηματιστήριο του Τόκιο

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010 12:20
REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Ένα ταχύτερο σύστημα συναλλαγών έχει θέσει σε λειτουργία σήμερα το Χρηματιστήριο του Τόκιο προκειμένου να ανταγωνιστεί επάξια τα υπόλοιπα μεγάλα συστήματα ανά τον πλανήτη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των traders που χρησιμοποίησαν το νέο σύστημα, το «Arrowhead» λειτουργεί κανονικά, χωρίς να εμφανίζει προβλήματα.

Τα λειτουργικά προβλήματα που είχε παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια είχαν πλήξει το κύρος του ιαπωνικού χρηματιστηρίου. Γνωστό μέχρι πρότινος ως ένα από τα πιο αργά χρηματιστήρια, το Τόκιο «τρέχει» πλέον σε μεγάλες ταχύτητες, καθώς το νέο σύστημα διεκπεραιώνει τις συναλλαγές 600 φορές γρηγορότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο, ενώ είναι σε θέση να εξυπηρετήσει πολύ μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών.

Οι ιαπωνικές αρχές ευελπιστούν ότι η αναβάθμιση του ιαπωνικού χρηματιστηρίου θα προσελκύσει περισσότερες επιχειρήσεις –hedge funds και άλλους θεσμικούς επενδυτές– που δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα υπερσύγχρονα συστήματα διεκπεραίωσης συναλλαγών.

«Με το νέο σύστημα που τίθεται σήμερα σε λειτουργία θα βάλουμε τα δυνατά μας να αναδείξουμε το [ιαπωνικό] χρηματιστήριο σε παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο», δήλωσε στη διάρκεια των εγκαινίων ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου, Ατσούσι Σαίτο.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα