Σπ. Καπράλος: To 2010 να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοπιστίας

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010 12:47

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη του στόχου ανάκτησης της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας φέτος υπογράμμισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σπύρος Καπράλος κατά την πανηγυρική εκδήλωση στο Χ.Α. για την πρώτη συνεδρίαση του νέους έτους.

Ο πρόεδρος του Χ.Α επεσήμανε ότι ο όγκος των συναλλαγών το 2009 παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι η νευρικότητα του τελευταίου τριμήνου.

«Το στοίχημα της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας είναι αυτό που πρέπει να κερδίσει η χώρα μας το 2010, τόσο απέναντι στον πολίτη, όσο και στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Καπράλος, συμπληρώνοντας ότι η ΕΧΑΕ θα προσπαθήσει να τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον με νέα προϊόντα και θα σταθεί δίπλα στις εισηγμένες εταιρείες.

Ο πρόεδρος του Χ.Α επεσήμανε ότι ο όγκος των συναλλαγών το 2009 παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι η νευρικότητα του τελευταίου τριμήνου, λόγω των μακροοικονομικών προβλημάτων και των υποβαθμίσεων της χώρας, περιόρισε την άνοδο των δεικτών στην περιοχή του 23%.

Σπ. Καπράλος: Επιφυλακτικοί για την οικονομία μας οι ξένοι επενδυτές

Σπ. Καπράλος: Επιφυλακτικοί για την οικονομία μας οι ξένοι επενδυτές

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της Εθνικής κ. Βασίλης Ράπανος δήλωσε ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ η αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ε. Λουρή- Δενδρινού επεσήμανε ότι τα στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν καλύτερη πορεία για την ελληνική οικονομία το νέο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα