Οριακά κέρδη στο Τόκιο

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010 11:05

Στα υψηλά 15 μηνών έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος κατέγραψε οριακά κέρδη 0,3% κλείνοντας στις 10.681,83 μονάδες. Στην άνοδο συνέβαλαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον κλάδο μεταποίησης στις ΗΠΑ, τα οποία τόνωσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών όσον αφορά στις προοπτικές της οικονομίας.

Η αγορά, ωστόσο, αντιστάθμισε τα κέρδη που σημειώθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Sumitomo Mitsui Financial Group σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά μετοχές αξίας 8,7 δισ. δολαρίων, γεγονός που έδωσε ώθηση στο γεν λόγω των προοπτικών αγοράς των μετοχών από ξένους επενδυτές.

«Η φήμη για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είχε ως αποτέλεσμα την ανατίμηση του γεν και αποτέλεσε το βασικό λόγο της πτώσης των εξαγωγικών εταιρειών», σχολίασε ο Χιροάκι Κουραμόσι, κορυφαίο στέλεχος της Tokai Tokyo Securities.

Η διευρυμένη άντληση κεφαλαίων από τις ιαπωνικές εταιρείες άσκησε πιέσεις στην αγορά στη διάρκεια του 2009. Ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,4% και έκλεισε στις 919,57 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα