J&P-Αβαξ: Εγγυήσεις για την κατασκευή του γηπέδου στην Πολωνία

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010 11:20

Εγγυήσεις για την έγκαιρη εκτέλεση της σύμβασης κατασκευής του ποδοσφαιρικού σταδίου του Wroclaw στην Πολωνία παρέχει η J&P – ¶βαξ, η οποία συμμετέχει μέσω κοινοπραξίας στο έργο.

Ειδικότερα, η εταιρεία συμμετέχει με ποσοστό 48,52% στην κοινοπραξία, η οποία υπέγραψε την 14.04.2009 σύμβαση συνολικού ύψους 142,9 εκατ. ευρώ και προθεσμίας 21 μηνών για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού σταδίου του Wroclaw. Το εν λόγω γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου «EURO 2012».

Υπενθυμίζεται ότι την 30.12.2009 ο Κύριος του Έργου («Wroclaw 2012») απέστειλε στα μέλη της κατασκευάστριας κοινοπραξίας επιστολή με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τερματίσει την υπογραφείσα σύμβαση, επικαλούμενος καθυστέρηση στην πορεία της κατασκευής έναντι του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος εργασιών, η οποία κατά την εκτίμησή του θέτει σε κίνδυνο την έγκαιρη παράδοση του σταδίου για τη διοργάνωση του «EURO 2012».

Στη σημερινή ανακοίνωσή της, η J&P-¶βαξ εκφράζει τη διαφωνία της με την πρόθεση του Κυρίου του Έργου «να τερματίσει την εκτέλεση της σύμβασης λόγω καθυστερήσεων», υποστηρίζοντας ότι οι σημειωθείσες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του χρονοδιαγράμματος είναι συνήθεις, ειδικά στην αρχή τέτοιας κλίμακας και μεγέθους έργων.

Παράλληλα, παρέχει στον Κύριο του Έργου ισχυρές εγγυήσεις εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος. «Aλλωστε η εταιρεία μας, έχει βεβαιωμένη τεράστια εμπειρία, όπως από την ολοκλήρωση αθλητικών υποδομών, μεγάλης κλίμακας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στην αρχή των οποίων παρατηρήθηκαν εξίσου μεγάλες καθυστερήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία και καταλήγει:

«Η κατασκευάστρια κοινοπραξία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τον Κύριο του Έργου προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκτέλεση της σύμβασης, η οποία έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τις αρχές του 2011.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ



Σχολιασμένα