Βελτιώσεις στο ΠΣΑ προανήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 19:57
UPD:20:50

Η Ελλάδα θα προβεί σε βελτιώσεις στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) μετά την επίσκεψη των κοινοτικών αξιωματούχων, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι το Πρόγραμμα θα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες.

«Το σχέδιο θα βελτιωθεί σίγουρα ως αποτέλεσμα της επίσκεψης και των συζητήσεων», σημείωσε στη διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης στο Reuters o κ. Παπακωνσταντίνου.

«Η επίσκεψη ισχυροποίησε την αίσθηση ότι η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης επίσκεψης των κοινοτικών αξιωματούχων στην Ελλάδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι η Ελλάδα συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να διασφαλίσει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας θα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες το Φεβρουάριο.

«Είχαμε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για τις λεπτομέρειες του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η Κομισιόν ενδιαφέρεται για την ποσοτικοποίηση των μέτρων ... και την μεσοπρόθεσμη επίπτωσή των μεταρρυθμίσεων. Υπήρχε ήδη ποσοτικοποίηση των μεταρρυθμίσεων και θα υπάρξει και άλλη τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα προβλέπει θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2011 και 2012.

«Μετά από μια στασιμότητα το 2010, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ άνω της μίας ποσοστιαίας μονάδας το 2011, και σταδιακή αύξηση άνω του 2% έως το 2013» σημείωσε και επανέλαβε πως ττ χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα αρχίσει να υποχωρεί το 2012.

Τέλος, διέψευσε εικασίες περί αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 πέραν του 12,7% του ΑΕΠ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα