Ελαφρά νευρικότητα

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2010 00:01

Η είδηση ότι η αμερικανική οικονομία απώλεσε 85.000 θέσεις εργασίας το Δεκέμβριο περιόρισε τις προσδοκίες για δυναμική ανάκαμψη και πυροδότησε ελαφρά νευρικότητα στις αγορές μετοχών και νέες πιέσεις στο δολάριο.

Στην Ευρώπη, πάντως, οι δείκτες κατάφεραν τελικά να καταγράψουν μικρά κέρδη και να ολοκληρώσουν την πρώτη εβδομάδα του 2010 σε νέα υψηλά 15 μηνών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,5%, στις 1.065,03 μονάδες, το υψηλότερο κλείσιμό του από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2008.

Σε εβδομαδιαία βάση είχε κέρδη 1,8%. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τίτλοι των τραπεζών και των μεταλλευτικών επιχειρήσεων, ενώ στον αντίποδα πιέσεις δέχθηκαν φαρμακοβιομηχανίες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Στη Νέα Υόρκη οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Σε θετικό έδαφος παρέμενε, πάντως, κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq. Θετικό ήταν το κλίμα στις αγορές της Ασίας. Στο Τόκιο ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,1%.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο φαινόταν αρχικά ότι θα μπορέσει να ανακτήσει έδαφος έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις περικοπές θέσεων εργασίας, ωστόσο, τέθηκε εκ νέου σε κλοιό πιέσεων, υποχωρώντας έναντι του ευρώ και του γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα