Ν. Μηχανιώνα: Συνέχιση των διαπραγματεύσεων αλιεργατών - πλοιοκτητών το Σάββατο

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2010 00:02
UPD:00:05

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι σημερινές πολύωρες διαπραγματεύσεις των ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών της Ν. Μηχανιώνας με τους Aιγύπτιους αλιεργάτες τους, παρουσία και διπλωμάτη της χώρας τους, υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών φορέων της περιοχής.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και αύριο το πρωί, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Τα αλιευτικά σκάφη της Ν. Μηχανιώνας παραμένουν δεμένα στο λιμάνι από την περασμένη Κυριακή, λόγω της αποχής των Aιγυπτίων αλιεργατών από την εργασία τους, με στόχο την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων τους.

Στις δύο διαδοχικές συσκέψεις (η πρώτη με τη συμμετοχή όλων και η δεύτερη μεταξύ των επαγγελματιών της αλιείας) συμμετείχαν ο επιτετραμμένος της αιγυπτιακής πρεσβείας για θέματα εργασίας Mohieldin H. Tantawy, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών, λιμενικοί, εκπρόσωπος του σωματείου αλιεργατών Μηχανιώνας, αντιπρόσωπος των αιγυπτίων αλιεργατών, εκπρόσωπος των συναφών επαγγελμάτων και ο δήμαρχος Ν. Μηχανιώνας Γιάννης Μαυρομάτης.

Οι Aιγύπτιοι αλιεργάτες διεκδικούν να ενημερώνονται τακτικά και δικοί τους εκπρόσωποι, πέραν του τοπικού σωματείου αλιεργατών, για τα έξοδα, τα αλιεύματα και για τα διανεμόμενα μερίδια, με τα οποία αμείβονται. Οι ιδιοκτήτες των σκαφών, από την πλευρά τους, μίλησαν για «υποκινούμενες κινητοποιήσεις» και έθεσαν ζητήματα συμπεριφοράς «ορισμένων αιγυπτίων αλιεργατών».

«Το σημαντικό ζήτημα για μας δεν είναι το οικονομικό και ο έλεγχος για τα μερίδια - ούτως ή άλλως τον υφιστάμεθα από το τοπικό σωματείο αλιεργατών - αλλά η εμπιστοσύνη μεταξύ μας, που έχει κλονιστεί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ) Δημήτρης Ταουλτζής.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα