Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2010 10:08

ΕΞΠΡΕΣ: "Προσδοκίες για έσοδα 1 δισ. από το φόρο σε ποτά-τσιγάρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Εσοδα 1 δισ.ετησίως εκτιμά ότι θα εισπράξει το Υπουργείο Οικονομικών από την αύξηση της φορολογίας σε τσιγάρα και ποτά. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες το πρωί στη Βουλή ".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αντικειμενικές 2 ταχυτήτων ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ακυρώνοντας στην πράξη τη δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν θα κατατίθενται τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου προχώρησε χθες στον απόλυτο φορολογικό αιφνιδιασμό. Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία των δασών πέρασε τροπολογία η οποία βάζει "φωτιά" στους φόρους γονικών παροχών, δωρεών, ποτών και τσιγάρων ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Μπλόκο στις γονικές παροχές".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "μπλόκο στις γονικές παροχές και τις δωρεές βάζει μέχρι την ψήφιση του νέου φορολογικού νόμου το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να φρενάρει τη διαρροή εσόδων που προκάλεσε το μαζικό κύμα των μεταβιβάσεων από φορολογούμενους, που έσπευσαν να προλάβουν τις επερχόμενες ρυθμίσεις στη φορολογία ακινήτων".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Βόμβα το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων".

Η εφημερίδα σημειώνει "Την μπάνκα στον αέρα τινάζει πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, αφού εγείρει θέμα αποζημίωσης χιλιάδων ασφαλισμένων, λόγων της "υπέρμετρης καθυστέρησης", στην καταβολή του εφάπαξ ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κύμα αντιδράσεων για την ξαφνική τροπολογία".

Η εφημερίδα τονίζει "Οξύτατες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και παραγωγικούς φορείς προκάλεσε η αιφνιδιαστική κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας με την οποία αλλάζει εκ βάθρων η φορολογία κεφαλαίου, εκτινάσσοντας αναδρομικά στα ύψη τους φόρους γονικών παροχών και δωρεών".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα