Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010 05:21
UPD:05:39

Πτωτικά για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών και των μεταλλουργιών.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 0,4% φθάνοντας στις 125,17 μονάδες στις 12:09 μ.μ. στο Τόκιο μετά από την άνοδο δύο ημερών του 1,9%. Ο δείκτης το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσε άνοδο 41% καθώς οι κυβερνητικές δαπάνες και το χαμηλότερο κόστος δανεισμού ώθησε τις ανά τον κόσμο οικονομίες εκτός ύφεσης.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index βυθίστηκε 1,1% καθώς η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι οι εγκρίσεις για δάνεια αγοράς κατοικιών μειώθηκαν τον Νοέμβριο τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα 18 μηνών.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index υποχώρησε 0,5% και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες 0,9% μετά την πώληση την πώληση της Κίνας ομολόγων ετήσιας διάρκειας με υψηλότερη απόδοση για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες ότι η κυβέρνηση κινείται σε κατεύθυνση μείωσης της ρευστότητας.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε σήμερα οριακές απώλειες 0,04% και ο Topix άνοδο 0,5% κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους μετά από τη χθεσινή αργία.

Στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε χθες άνοδο 0,2% καθώς τα τελωνεία της Κίνας ανακοίνωσε εισαγωγές ρεκόρ στη χώρα, σημάδι ότι η παγκόσμια οικονομία αποκτά δυναμική.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα