Αναζήτηση κατεύθυνσης

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010 00:01

Επιφυλακτική στάση τήρησαν χθες οι επενδυτές στις αγορές μετοχών εν αναμονή και των πρώτων ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου. Αμείωτη, ωστόσο, παρέμεινε η «όρεξη» για μέταλλα και πετρέλαιο.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 αναζητούσαν έως αργά κατεύθυνση. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι βιομηχανίες μετάλλων.

Η Alcoa, που αναμενόταν να ανακοινώσει αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς, είδε τις μετοχές της να ενισχύονται περίπου 2%.

Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές τεχνολογίας, αλλά και μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, για τις οποίες υπήρχαν ανησυχίες ότι θα επηρεαστούν από την απόφαση της Βενεζουέλας να υποτιμήσει το νόμισμά της.

Ελαφρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,2%, στις 1.063,47 μονάδες, και απομακρύνθηκε έτσι από τα υψηλά των 15 μηνών. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των τραπεζών.

Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές επιχειρήσεων ενέργειας και μεταλλευτικών χάρη στην άνοδο των τιμών του αργού κοντά στα 83 δολ. το βαρέλι, αλλά το μίνι ράλι σε τιμές βασικών μετάλλων, όπως ο χαλκός και το αλουμίνιο.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων στον απόηχο δηλώσεων αξιωματούχων της Fed, που άφησαν να εννοηθεί ότι τα επιτόκια διατηρηθούν σε μηδενικά επίπεδα για μεγάλο διάστημα ακόμη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα