Καναδάς: Διαπραγματεύσεις σε οικονομικό επίπεδο με την Ελβετία

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010 06:23

Διαπραγματεύσεις με την Ελβετία ανακοίνωσε ότι θα έχει το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση του Καναδά για την «εφαρμογή» μιας νέας χρηματοοικονομικής σύμβασης ανάμεσα στις δύο χώρες, τη στιγμή που η Οτάβα καταβάλλει προσπάθειες για να αποκτήσει πρόσβαση στον κατάλογο με τους Καναδούς πελάτες της ελβετικής τράπεζας UBS.

Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν την εβδομάδα της 8ης Φεβρουαρίου στη Βέρνη, τονίζει στο ανακοινωθέν του το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά.

Η ανακοίνωση της έναρξης των διαπραγματεύσεων έγινε προκειμένου να επιτρέψει στα «ενδιαφερόμενα πρόσωπα» να «καταθέσουν στην κυβέρνηση κάθε θέμα σχετικό με την διπλή φορολόγηση, το οποίο θα μπορούσε να εξετασθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να γνωρίζει πραγματικά ποιες είναι οι δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι Καναδοί με το ελβετικό φορολογικό σύστημα», τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

Ο Καναδός υπουργός Φορολογίας Ζαν-Πιερ Μπλάκμπερν, προσπαθεί εδώ και πολλούς μήνες να εξασφαλίσει πρόσβαση στον κατάλογο με τους Καναδούς πελάτες της ελβετικής τράπεζας. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, για συνομιλίες σχετικά με τους φορολογικούς παραδείσους, καθώς πολλοί πολίτες της χώρας περιλαμβάνονται στη λίστα με 3.000 που φοροδιαφεύγουν, την οποία έχει στη διάθεσή της η γαλλική κυβέρνηση, η οποία έχει υποσχεθεί στην Οταβα να παραδώσει τις σχετικές πληροφορίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα