Citigroup: Ζημίες 7,6 δισ. δολ. το δ' τρίμηνο

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010 15:32
UPD:15:54

Ζημίες ύψους 7,6 δισ. δολαρίων ή 33 σεντς ανά μετοχή ανακοίνωσε η Citigroup για το τέταρτο τρίμηνο, επικαλούμενη το κόστος για την έξοδό της από το πρόγραμμα TARP.

Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε εμφανίσει ζημίες – ρεκόρ 17,3 δισ. δολαρίων ή 3,40 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2009 είχε επιστρέψει στην κερδοφορία. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες 30 σεντς ανά μετοχή, κατά μέσο όρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας – η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 27% από το κράτος – αναγκάστηκε να καταβάλει ποσό προ φόρων ύψους 8 δισ. δολαρίων όταν αποπλήρωσε τα κρατικά κεφάλαια, που είχε λάβει από την κυβέρνηση (20 δισ. δολάρια), το Δεκέμβριο.

Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι εξακολουθούν να κατέχουν 7,7 δισ. μετοχές της Citigroup, με τον Βίκραμ Πάντιτ να δέχεται πιέσεις προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση μονάδων και να ενισχύσει την αξία της μετοχής της τράπεζας.

Οι αναλυτές του Bloomberg εκτιμούν ότι η εταιρεία θα εμφανίσει φέτος κέρδη 9 σεντς ανά μετοχή, τα οποία αναλογούν στο 2% των κερδών της το 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα