Βαθύ κόκκινο στις αγορές

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 00:01

Ανησυχίες για τις προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία και απογοητευτικά αποτελέσματα τραπεζών και άλλων εταιρειών έθεσαν χθες σε κλοιό πιέσεων μετοχές, πετρέλαιο και μέταλλα. Υπό πίεση παρέμεινε και το ευρώ.

Στη Wall Street τα ταμπλό έδειξαν βαθύ κόκκινο, με τις ρευστοποιήσεις να διαχέονται σε όλους τους κλάδους από τον τραπεζικό έως τον τεχνολογικό και τον κλάδο ενέργειας. Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος είναι το γεγονός ότι η IBM, αν και ανακοίνωσε καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα τριμήνου, είδε τη μετοχή της να υποχωρεί περισσότερο από 3%.

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές και στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 1,5%, στις 1.052,53 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχώρησε 1,8%, στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax σημείωσε πτώση 2,2%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 είχε απώλειες 1,9%. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τίτλοι των τραπεζών και των μεταλλευτικών επιχειρήσεων.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές και στην Ασία. Στο Τόκιο ο Nikkei υποχώρησε 0,25%. Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ διολίσθησε σε ναδίρ πέντε μηνών έναντι του δολαρίου, ενώ υποχώρησε επίσης τόσο έναντι της στερλίνας όσο και έναντι του ιαπωνικού γιεν. Στην αγορά πετρελαίου το αργό υποχώρησε κάτω από τα 78 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα