«Μακροχρόνιες οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης»

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 10:48
UPD:10:50

Για πολλά χρόνια θα παραμείνουν αισθητές οι επιπτώσεις από τη διεθνή κρίση, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα, παρότι εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 2,7% φέτος, ενώ θεωρεί απίθανο το σενάριο μια νέο γύρο ύφεσης, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Με αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης, η ανάκαμψη δεν είναι αρκετά δυναμική για να αποκαταστήσει τη ζημιά», υπογραμμίζει ο Χανς Τάιμερ, επικεφαλής του τμήματος προβλέψεων της τράπεζας.

Στην ομιλία του στην Μπανγκόκ μετά την έκδοση της ετήσιας έκδοσης για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για το 2010, ο κ. Τάιμερ δήλωσε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες δεν θα είναι αρκετές ώστε να διασφαλίσουν την απορρόφηση των νέων που εισέρχονται στην αγορά εργασίας.

«Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα των κυβερνήσεων θα αυξηθούν και ότι ο κόσμος θα συνεχίζει να βρίσκεται σε δοκιμασία», επισήμανε. Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στα αναπτυσσόμενα κράτη θα ανέλθει στο 5,2% εντός του έτους και στο 5,8% το 2011 –επίπεδα που υπολείπονται των απαιτούμενων για την απορρόφηση του νέου εργατικού δυναμικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα