Θετικό κλίμα στην Ευρώπη

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 10:44

Με άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά της χθεσινής συνεδρίασης, βρίσκοντας στήριγμα στις ασιατικές αγορές. Στο επίκεντρο βρίσκεται μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ.

Τα οικονομικά της αποτελέσματα ανακοινώνει εντός της ημέρας η Goldman Sachs, ενώ και η Google θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών.

Στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,4% στις 1.056,87 μονάδες, έχοντας καταγράψει χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του τελευταίου 1,5 μήνα.

Επικεφαλής της ανόδου έχουν τεθεί οι τράπεζες, με τις μετοχές των HSBC, Barclays, UBS, Commerzbank και Deutsche Bank να σημειώνουν άνοδο 0,4-0,9%.

Κέρδη 1% καταγράφει και η μετοχή της Nokia, μετά από δημοσίευμα της San Francisco Chronicle, σύμφωνα με το οποίο η φινλανδική εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν πλοήγηση στις συσκευές της.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύονται μεταξύ 0,6% και 0,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα