EasyJet: Αύξηση εσόδων το α' τρίμηνο χρήσης

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 11:01

Αύξηση των τριμηνιαίων εσόδων της κατά 10,5% ανακοίνωσε σήμερα η easyJet, με τη διοίκηση της εταιρείας να εμφανίζεται αισιόδοξη όσον αφορά την κερδοφορία στο σύνολο της χρονιάς.

Ειδικότερα, ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους εμφάνισε έσοδα 607,5 εκατ. στερλινών (991,6 εκατ. δολάρια) κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης. Τα συνολικά έσοδα ανά κάθισμα αυξήθηκαν κατά 4,2% στις 47,50 στερλίνες το τρίμηνο μέχρι το Δεκέμβριο.

«Οι επιδόσεις της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο ήταν ενθαρρυντικές και η easyJet αναμένεται να ανακοινώσει σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της κατά τη διάρκεια του 2010», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ¶ντι Χάρισον, ο οποίος θα αποχωρήσει από την εταιρεία τον Ιούνιο.

Κατά τη διάρκεια του εν λόγω τριμήνου η easyJet παρέλαβε εννέα αεροσκάφη Airbus A319, με τη διοίκηση να διαβεβαιώνει ότι διαθέτει επαρκείς πόρους προκειμένου να χρηματοδοτήσει την απόκτηση αεροσκαφών μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Στο οικονομικό έτος που λήγει το Σεπτέμβριο, ο αερομεταφορέας εκτιμάται ότι θα εμφανίσει προ φόρων κέρδη ύψους 169 εκατ. στερλινών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα