Tράπεζα Πειραιώς: Επέκταση συνεργασίας με ΕΤΕπ

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 11:52
UPD:11:54

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) η οποία είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2008.

Ειδικότερα, η ΕΤΕπ χορηγεί επιπλέον ¤120 εκατ. στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, που θα διοχετευθούν σε χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τέσσερις χώρες, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

Η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με αυτή τη συνεργασία ενισχύει τις χρηματοδοτήσεις επιχειρηματικών σχεδίων στις Βαλκανικές χώρες υποστηρίζοντας συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και νέες επενδύσεις. Με τα κεφάλαια αυτά, δίνεται η δυνατότητα παροχής δανείων μεσομακροπρόθεσμης διάρκειας με ευνοϊκούς χρηματοδοτικούς όρους στους τομείς της βιομηχανίας, των υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού), της γεωργίας, της υγείας, της ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και άλλων, δημιουργώντας σημαντικά οφέλη τόσο στις δανειοδοτούμενες επιχειρήσεις όσο και στις τοπικές οικονομίες.

Η χρηματοδότηση των θυγατρικών του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στα Βαλκάνια αποτελεί συνέχεια της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας του Ομίλου με την ΕΤΕπ, ύψους 150 εκ. ευρώ, για χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα