Δάριγκ: Μετατρέψιμο ομολογιακό μέχρι 13,049 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2002 19:40

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μέχρι 13,049 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των μετόχων αποφάσισε η σημερινή πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ο. Δάριγκ & Σία ΑΒΝΕ.

Η εταιρεία θα υποβάλλει ενημερωτικό δελτίο στο ΧΑΑ προκειμένου να εγκριθεί η εισαγωγή των μετοχών που θα προέλθουν από την άσκηση του δικαιώματος μετατροπής. Μετά την έγκριση του δελτίου από το ΧΑΑ, θα καθοριστεί η περίοδος διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης.

Το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο είναι διάρκειας τριών ετών, διαιρούμενο σε 129.407 ονομαστικές ομολογίες με ονομαστική αξία – τιμή διάθεσης 100,84 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Το επιτόκιο ορίστηκε στο ετήσιο Euribor 0,1% με ετήσιο εκτοκισμό. Για κάθε ομολογία παρέχεται δικαίωμα μετατροπής σε 56 κοινές ονομαστικές μετοχές εταιρείας, ονομαστικής αξίας 1,72 ευρώ, το οποίο μπορεί να εξασκηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα μετά την παρέλευση δύο μηνών από την ημερομηνία έκδοσης. Οι μέτοχοι θα έχουν δικαίωμα αγοράς μίας ομολογίας για κάθε 120 μετοχές που διαθέτουν κατά την ημέρα αποκοπής του δικαιώματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα