Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2002 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές μετά την άνοδο που σημείωσαν οι αντίστοιχες αμερικανικές, κερδίζοντας το μεγαλύτερο μερίδιο σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του μηνός, αυξάνοντας στην αισιοδοξία ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων ανακάμπτουν στη μεγαλύτερη αγορά που κατευθύνουν οι εξαγωγικές εταιρείες τα προϊόντα τους, όπως η Sony Corp.

«Το ράλι ανόδου στις ΗΠΑ μειώνει την ανησυχία για την πορεία των εσόδων από την παραγωγή των εξαγωγέων», ανέφερε ο Shuichi Hida, ο οποίος διαχειρίζεται 1,3 δισ. δολ στη Sanyo Investment Trust Management Co. Προτιμά μετοχές εξαγωγικών εταιρειών αντί εκείνων που δραστηριοποιούνται σε εθνικό επίπεδο, αλλά αρνήθηκε να τις κατονομάσει.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 2,8% φθάνοντας στις 8.768,19 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 2,4% φθάνοντας στις 868,43 μονάδες με τις μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, αλλά και των αυτοκινητοβιομηχανιών, να αριθμούν περίπου τα 2/5 των συνολικών κερδών του δείκτη. Χθες οι ιαπωνικές αγορές ήταν κλειστές λόγω εθνικής εορτής.

Στις άλλες αγορές της περιοχής, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 5%, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε μηνών. Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times σημείωνε κέρδη 1,4%, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές της United Overseas Bank Ltd., μετά την ανακοίνωση της δανείστριας ότι θα δώσει στους μετόχους της, μετοχές που κατέχει στην Haw Par Corp.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1%. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωνε η μετοχή της Hyundai Motor Co., μετά την έγκριση που έλαβε η μεταλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κράτους από το Πεκίνο να προχωρήσει στην έναρξη λειτουργίας της στην Κίνα, μέσω συνεργασίας.

Οι δείκτες στην Αυστραλία, το Χογκ Κογκ και την Κίνα κινούντο ανοδικά, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι στη Ν. Ζηλανδία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες εμφάνιζαν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα