Τ.Τ.: Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ΑΜΚ της Aspis

Συνεδριάζει σήμερα το δ.σ.
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 14:23

Το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Aspis Bank, καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης της συμμετοχής αυτής, πρόκειται να εξετάσει σε σημερινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η εκκρεμότητα της Aspis Bank παραμένει για πολλούς μήνες και πλέον, μετά την επίσημη απόσυρση του Apollo Management από τη διαδικασία και την αποδυνάμωση του ενδιαφέροντος της πλευράς Ρέστη, υπάρχει η ανάγκη επιτάχυνσης των εξελίξεων, ώστε να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα.

Η πρόταση του ρωσικού Borodino Group, που αφορά ως «πακέτο» στην Commercial Value και στην Aspis, εξετάζεται από τις εποπτικές αρχές -την προηγούμενη Παρασκευή έλαβε επισήμως γνώση και η Τράπεζα της Ελλάδος-, η λύση όμως του Τ.Τ. φαίνεται ως η πιο πρόσφορη.

Από την έναρξη της κρίσης στην Aspis, το σενάριο απορρόφησης από κρατική τράπεζα είχε καταγραφεί ως εναλλακτικό σχέδιο, προκειμένου να μη διαταραχθεί η λειτουργία του συστήματος.

Ενδεχόμενη πάντως απόκτηση από το Τ.Τ. παρουσιάζει και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς στα υπέρ που έχουν διατυπωθεί είναι η πρόσμειξη με το προσωπικό της Aspis, που έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και τεχνογνωσία στις πωλήσεις, στοιχεία που λείπουν από το Ταμιευτήριο.

Η Aspis έχει δίκτυο 80 καταστημάτων και στεγαστικό κατά κύριο λόγο χαρτοφυλάκιο δανείων, με την αποτίμησή της να παραμένει χαμηλή.

Το Τ.Τ., υπό τη νέα διοίκησή του, έχει στόχο την αναπτυξιακή πορεία και την αυξημένη δραστηριότητα για τη στήριξη της οικονομίας, με τη δημιουργία υποδομών και συστημάτων που θα επιτρέπουν εργασίες επιχειρηματικής πίστης.

Στους στόχους περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του πελατολογίου, που είναι σε μεγάλο βαθμό μόνο καταθέτες, και η αύξηση των προϊόντων ανά πελάτη, όπως και η ενίσχυση των πωλήσεων τραπεζικών προϊόντων μέσα από το δίκτυο των ΕΛΤΑ.

Με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 18% και δανείων προς καταθέσεις έχει άνεση κεφαλαιακή και ρευστότητας για την ανάπτυξη της δραστηριότητάς του, ενώ παραμένει ως ζητούμενο να διευκρινιστεί ποια θέση θα έχει η τράπεζα στο πρόγραμμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα