Βρετανία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της FSA

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 14:08
UPD:14:12

Την παραίτησή του από διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Financial Services Authority – του αρχής που εποπτεύει το σύνολο των χρηματοοικονομικών αγορών – υπέβαλε χθες ο Χέκτορ Σαντς, εγείροντας αμφιβολίες για την κατεύθυνση που έχει πάρει το σύστημα της χρηματοοικονομικής εποπτείας.

Σύμφωνα με την FSA, ο 55χρονος Σαντς, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αρχής από τον Ιούλιο του 2007, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Σαντς ήταν υπέμαχος των τραπεζικών μεταρρυθμίσεων, τόσο στη Βρετανία όσο και διεθνώς, την επομένη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Επίσης, είχε ασκήσει ανοιχτά κριτική στο ενδεχόμενο διάλυσης της FSA σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία το κόμμα των Συντηρητικών. Σημειώνεται ότι οι Τόρις επιθυμούν να παραχωρήσουν στην Τράπεζα της Αγγλίας τον εποπτικό ρόλο της FSA και σε μια νέα υπηρεσία τα καθήκοντα προστασίας των καταναλωτών.

Το πρώην στέλεχος της Credit Suisse είχε καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει κάποιο ρόλο σε μια ενιαία αρχή, η οποία θα αποτελείται από την Τράπεζα της Αγγλίας και την FSA.

«Όταν διορίσθηκα είχα πει στο διοικητικό συμβούλιο ότι σχεδίαζα να υπηρετήσω ως διευθύνων σύμβουλος για τρία χρόνια και σκοπεύω να τηρήσω αυτό το χρονοδιάγραμμα», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα