ΕΣΕΕ: Αδικη η φορολογική μεταρρύθμιση

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 14:24

Ντόμινο επιπτώσεων στην αγορά, με λουκέτα σε καταστήματα και νέκρωση εμπορικών κέντρων, έξαρση του παραεμπορίου και των κατασχέσεων ακινήτων καθώς και πτώχευση οικοδομικών εταιρειών «βλέπει» ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, εξαιτίας των επικείμενων αλλαγών στην φορολογία.

«Σε μια περίοδο κρίσιμη για τις εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας και ειδικότερα για τις μικρομεσαίες, η ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, οι ακάλυπτες επιταγές και η άδικη φορολογική μεταρρύθμιση οδηγούν πολλές εξ' αυτών σε αναστολή των εργασιών τους», παρατήρησε ο κ. Κροκίδης σε συνέντευξη Τύπου.

«Στις προαναφερθείσες επιβαρύνσεις έρχεται να προστεθεί και η νέα δέσμη μέτρων για την φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, η οποία αναμένεται να προκαλέσει ένα domino αντιδράσεων και επιπτώσεων στην αγορά», πρόσθεσε και απαρίθμησε:

- Κλείσιμο ιδιόχρηστων επαγγελματικών χώρων

- Κλείσιμο ενοικιαζόμενων καταστημάτων

- Νέκρωση εμπορικών κέντρων από τα λουκέτα των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων

- Έξαρση παραεμπορίου και εμφάνιση πάγκων υπαίθριων πωλητών μπροστά από τα καταστήματα

- Κατασχέσεις ακινήτων

- Πτώχευση οικοδομικών εταιρειών

«Αναφορικά με το φόρο ακίνητης περιουσίας, το ΕΤΑΚ καταργείται και αντικαθίσταται από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας( Φ.Μ.Α.Π), ο οποίος αναμένεται να επιβαρύνει ετησίως τους ιδιοκτήτες ακινήτων, χωρίς να έχει καθοριστεί το όριο της αντικειμενικής αξίας ούτε το ποσοστό επιβάρυνσης», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Κροκίδης τόνισε: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η συνεργασία και η συναίνεση μεταξύ των παραγωγικών φορέων της χώρας, αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων και την κοινωνική ειρήνη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα