Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 05:26
UPD:06:04

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές, τη στιγμή που τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής και τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών έκαναν ράλι, καθώς η Γερμανία σηματοδότησε το ενδεχόμενο στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις που έδειξαν ανάκαμψη της ζήτησης στην Ασία.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 115,26 μονάδες στις 10:46 π.μ. στο Τόκιο, με τέσσερις μετοχές να σημειώνουν κέρδη σε κάθε μία που σημείωνε απώλειες. Το ουόν της Νότιας Κορέας αναρριχήθηκε 0,6% και ο χαλκός κινήθηκε ανοδικά για τρίτη μέρα.

Η Γερμανία σκέφτεται να βοηθήσει την Ελλάδα τη στιγμή που το έλλειμμά της απειλεί τη σταθερότητα των οικονομικών αγορών, σύμφωνα με δύο συμβούλους του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. Εκθέσεις έδειξαν ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού σημείωσαν άνοδο στην Ιαπωνία και οι εξαγωγές των Φιλιππίνων αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών τον Δεκέμβριο. Οι πωλήσεις αυτοκίνητων στην Κίνα διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος τον Ιανουάριο.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,3%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ισχυροποιήθηκε 1% στο Τόκιο και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,3%.

Ο χαλκός σημείωσε άνοδο έως 0,9% στο London Metal Exchange (LME) φθάνοντας στα 6.647 δολ. ο μετρικός τόνος. Ανοδο 0,2% σημείωσε το αλουμίνιο φθάνοντας στα 2.060 δολ. ο τόνος και ο ψευδάργυρος αναρριχήθηκε 0,3% φθάνοντας στα 2.110 δολ. ο τόνος.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών βιομηχανιών μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για αύξηση 20,1% από μήνα σε μήνα των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού τον Δεκέμβριο.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο για δεύτερη μέρα σε ποσοστό 0,7%.

Το νόμισμα της Νότιας Κορέας, ουόν, αναρριχήθηκε στα 1.155,7 ανά δολάριο ΗΠΑ μετά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι η επίδραση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας θα είναι «περιορισμένη» στη χώρα του. Το πέσο των Φιλιππίνων σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στα 46,32 ανά δολάριο μετά την έκθεση για αύξηση 23,6% των εξαγωγών της χώρας τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η ρουπία της Ινδονησίας ισχυροποιήθηκε 0,4%, φθάνοντας στα 9.335.

Το δολάριο ισχυροποιήθηκε 0,2% φθάνοντας στο 1,3766 εν μέσω εικασιών ότι σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει μείωση του εμπορικού ελλείμματος.

Το πετρέλαιο υποχώρησε έως 0,6% φθάνοντας στα 73,30 δολ. το βαρέλι μετά την ανακοίνωση του American Petroleum Institute ότι τα αποθέματα του αργού αυξήθηκαν 7,2 εκατ. βαρέλια και οι προμήθειες της βενζίνης κατά 1,55 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, περισσότερο από τις προβλέψεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα