Οριακές μεταβολές

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Οριακές μεταβολές εμφάνιζαν, χθες, οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών εν μέσω εντεινόμενης φημολογίας περί σχεδίου στήριξης των ασθενέστερων οικονομιών της Ευρωζώνης, εν όψει και της αυριανής Συνόδου Κορυφής.

Τα σενάρια αυτά συνέβαλαν και στην περαιτέρω ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ έδωσαν επίσης ώθηση στο πετρέλαιο και σε άλλα εμπορεύματα.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες και θα επιχειρήσουν, μεταξύ άλλων, να καθησυχάσουν τις αγορές, που το τελευταίο διάστημα κινούνται στους ρυθμούς των στοιχείων για τη δημοσιονομική κατάσταση Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών FTSEurofirst 300 περί τα μέσα της συνεδρίασης κατέγραφε μικρή άνοδο της τάξης του 0,2%, με μεγάλες μεταλλευτικές επιχειρήσεις και τις φαρμακοβιομηχανίες να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Σε θετικό έδαφος κινούνταν και οι τίτλοι των τραπεζών. Ελαφρά ανοδικές τάσεις επικρατούσαν σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη, ενώ θετικό ήταν και το άνοιγμα στη Νέα Υόρκη.

Στις αγορές της Ασίας, αν και αρχικά το κλίμα ήταν αρνητικό, προς τα τέλη της συνεδρίασης υπήρξαν προσπάθειες ανάκαμψης. Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei, ο οποίος υποχωρούσε ενδοσυνεδριακά έως και 1%, έκλεισε τελικά με πτώση μόλις 0,2%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng, αν και κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης είχε επίσης κινηθεί σε αρνητικό έδαφος, κατάφερε τελικά να ενισχυθεί 1,2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα