Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 05:39
UPD:05:55

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index στην πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε σύνολο τεσσάρων εβδομάδων, μετά την ισχυροποίηση των τιμών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και τη χαμηλότερη ανεργία από ότι αναμενόταν στις ΗΠΑ.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 116,45 μονάδες στις 11:34 π.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει αυτήν την εβδομάδα άνοδο 1,5% καθώς ο χαμηλότερος απ΄ ότι αναμενόταν πληθωρισμός στην Κίνα περιόρισε τις ανησυχίες πως η χώρα θα αυξήσει το κόστος δανεισμού και εν μέσω ανησυχιών ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα βοηθήσουν την Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ισχυροποιήθηκε 0,8%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,1%. Στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 Index κέρισε 0,6% στο Ουέλινγκτον, όπου έκθεση έδειξε ότι αμετάβλητες διατηρήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε απώλειες 0,8%.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1% καθώς κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν χαμηλότερο αριθμό αιτήσεων για το ταμείο ανεργίας στις ΗΠΑ, ο οποίος μειώθηκε περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνέστησαν στην Ελλάδα να θέσει υπό έλεγχο το έλλειμμα του προϋπολογισμού της και υποσχέθηκαν «καθορισμένες» κινήσεις για τη προστασία της οικονομικής σταθερότητας στην περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στηρίζουν «πλήρως» τις προσπάθειες της Ελλάδας και η χώρα δεν έχει ζητήσει οποιαδήποτε οικονομική στήριξη, αναφέρεται στην ανακοίνωση των 27.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα