Υποχωρεί το αργό

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 06:22
UPD:06:31

Πτωτικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη για πρώτη μέρα σε σύνολο πέντε ημερών καθώς το δολάριο διεύρυνε την άνοδό του έναντι του ευρώ και οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα αργού, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο θα είναι χαμηλή.

Το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 75 δολ. το βαρέλι μετά την ισχυροποίηση του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποτύχει να λάβει επαρκή μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την Ελλάδα να χαλιναγωγήσει το έλλειμμά της, περιορίζοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Σημερινή έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας ενδέχεται να δείξει αύξηση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με αναλυτές.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε έως 43 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 74,85 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Στις 11:03 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το αργό διαπραγματεύθηκε στα 74,94 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1% κλείνοντας στα 75,28 δολάρια. Αυτήν την εβδομάδα τα συμβόλαια του καυσίμου οδεύουν με άνοδο για πρώτη φορά σε πέντε εβδομάδες.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,3670 ανά ευρώ στις 10:50 π.μ. στη Σιγκαπούρη από 1,3693 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη.

Το μπρεντ για παράδοση Απριλίου υποχώρησε έως 33 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 73,79 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 11:05 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 73,81 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα