Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Στις Βρυξέλλες ήταν χθες στραμμένα τα βλέμματα όλων των επενδυτών. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να προσφέρουν στήριξη στην Ελλάδα, αποφεύγοντας ωστόσο να προσδιορίσουν τα μέσα, γεγονός που προκάλεσε νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών αλλά και στην αγορά συναλλάγματος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, ύστερα από έντονες διακυμάνσεις, τερμάτισε τελικά με άνοδο 0,3% στις 990,51 μονάδες. ¶νοδο 0,6% σημείωσε ο FTSE100 στο Λονδίνο, ωστόσο τόσο στο Παρίσι όσο και στη Φρανκφούρτη η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με αρνητικό πρόσημο εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη φύση της στήριξης που θα προσφερθεί στη χώρα μας. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι τίτλοι των τραπεζών.

Στον αντίποδα επιχειρήσεις των κλάδων ενέργειας και πρώτων υλών παρουσίασαν αξιόλογα κέρδη. Οι συγκεκριμένοι κλάδοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου οι δείκτες Dow Jones και S&P παρουσίαζαν σταθερά άνοδο της τάξης του 1%.

Το «πολιτικό μήνυμα», όπως χαρακτήρισε τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, καθησύχασε όπως φάνηκε τους επενδυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στην αγορά συναλλάγματος η ανακοίνωση της συμφωνίας προσέφερε αρχικά στήριγμα στο ευρώ. Η ασάφεια ως προς το περιεχόμενό της, όμως, είχε ως αποτέλεσμα το ενιαίο νόμισμα να βρεθεί τελικά σε κλοιό πιέσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα