Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 11:28

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών χάρη στα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα της Barclays και στην αύξηση των τιμών του αργού, η οποία στηρίζει τις ενεργειακές μετοχές.

Με τη Wall Street να παραμένει κλειστή τη Δευτέρα, όπως και αρκετά ασιατικά χρηματιστήρια, η προσοχή πιθανόν να στραφεί σήμερα σε μια σειρά οικονομικών στοιχείων που θα δοθούν στη δημοσιότητα, όπως ο δείκτης επενδυτικού κλίματος ZEW στη Γερμανία και ο πληθωρισμός στη Βρετανία.

Στις 10:37 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,8% στις 999,83 μονάδες, έχοντας ξεπεράσει νωρίτερα το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων – για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν δύο εβδομάδων.

¶νοδο 6,5% σημειώνει η μετοχή της Barclays, η οποία ανακοίνωσε σήμερα κέρδη 9,39 δισ. στερλινών για το 2009, υπερδιπλάσια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Επίσης, κέρδη από 1,5% έως 3,6% κατέγραφαν και οι τίτλοι των HSBC, Societe Generale, BNP Paribas, UBS και Deutsche Bank.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο Xetra Dax στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύονται 0,7-1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα