Ο κλάδος των διαμαντιών θα ξαναβρεί τη λάμψη του

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 11:38

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται να ανακάμπτουν οι εταιρείες διαμαντιών, οι οποίες δεν ακολούθησαν το περσινό ράλι του κλάδου εξορύξεων εξαιτίας της ιδιαίτερης φύσης των πολύτιμων λίθων, αναφέρει σε σημερινό του άρθρο το Reuters.

Ο κλάδος των εταιρειών διαμαντιών, οι οποίες αποτελούν βασικό προμηθευτή των εταιρειών κοσμημάτων, δέχθηκε σφοδρό πλήγμα στη διάρκεια της διεθνούς κρίσης, καθώς οι καταναλωτές περιέκοψαν πρώτα τα αγαθά πολυτελείας εν μέσω αύξησης της ανεργίας και του χρέους των νοικοκυριών.

Στα τέλη του 2008, η τιμή των ακατέργαστων διαμαντιών έκανε βουτιά παρασύροντας τις μετοχές του κλάδου. «Η αγορά ακατέργαστων διαμαντιών παρουσιάζει ανάκαμψη και οι τιμές έχουν επανέλθει στα προ της κρίσης επίπεδα –κάτι που δεν αντανακλάται ακόμη στις μετοχές, οι οποίες έχουν παραμείνει σε σταθερά επίπεδα το τελευταίο εξάμηνο», σχολιάζει ο Τίλερ Μπρόντα, αναλυτής της Canaccord Adams.

Οι επενδυτές που αναζητούν τοποθετήσεις στην αγορά διαμαντιών είναι προτιμότερο να στραφούν προς τις εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ανήκουν σε διαφοροποιημένες ομάδες ή δεν βρίσκονται στο χρηματιστήριο, όπως η κρατική Alrosa στη Ρωσία, σημειώνει το Reuters.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα