Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 05:35

Πτωτικά από τα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την ανακοίνωση των εταιρειών για χαμηλότερα εταιρικά κέρδη και τις χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής που ώθησαν χαμηλότερα τις μετοχές των μεταλλουργιών.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στις 117,89 μονάδες στις 12:15 μ.μ. στο Τόκιο. Εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον δείκτη κινήθηκαν πτωτικά με τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής υλικών να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο δείκτης που χθες σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Νοέμβριο, έχει υποχωρήσει 8,2% από τα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών στις 15 Ιανουαρίου εν μέσω εικασιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα σφίξουν τη νομισματική τους πολιτική και ότι Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία θα δυσκολευτούν να περιορίσουν τα ελλείμματά τους.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στις 10.321,92 μονάδες και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 0,6%. Στη Νότια ο δείκτης Kospi παρέμεινε αμετάβλητος.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 0,4% μετά τα κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν ότι οι κατασκευές κατοικιών και η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκαν τον Ιανουάριο περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, στοιχεία ότι η ανάπτυξη επιταχύνεται στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Χθες στο Λονδίνο ο δείκτης των έξι μετάλλων υποχώρησε 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα