Ελπιδοφόρα μηνύματα

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Νέα ελπιδοφόρα μηνύματα από το μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας, αλλά και καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την «υγεία» της αμερικανικής οικονομίας κράτησαν σε θετικό έδαφος τους δείκτες στις αγορές μετοχών. Έδωσαν όμως παράλληλα ώθηση και στο δολάριο, το οποίο ανέκαμψε σημαντικά έναντι του ευρώ και του γιεν.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1,3% στις 1.015,10 μονάδες - στο υψηλότερο κλείσιμό του εδώ και δύο εβδομάδες. Της ανόδου ηγήθηκαν για άλλη μία φορά οι τίτλοι των τραπεζών, χάρη στα υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη της BNP Paribas. Η μετοχή της γαλλικής τράπεζας ενισχύθηκε 3,9%. Έντονο ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον και για τον κλάδο των φαρμάκων.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, αν και κινούνταν σε θετικό έδαφος κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, λίγο πριν από το κλείσιμο παρουσίαζαν οριακά μόνο κέρδη.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάστηκε σε εταιρείες, που ανακοίνωσαν ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, όπως η Whole Foods και η Deere & Co. Πιέσεις δέχθηκαν ωστόσο οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις. Κλίμα ευφορίας επικράτησε στις αγορές της Ασίας. Στο Τόκιο ο Nikkei ενισχύθηκε 2,7%.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλά δύο εβδομάδων έναντι του ιαπωνικού γιεν, ενώ κέρδισε σημαντικό έδαφος και έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα