Υποχωρεί το αργό

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 05:53

Πτωτικά για πρώτη φορά σε τρεις μέρες κινήθηκε το αργό πετρέλαιο καθώς το δολάριο ισχυροποιήθηκε και κλαδική έκθεση έδειξε αύξηση των προμηθειών του καυσίμου στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Το πετρέλαιο υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων καθώς το αμερικανικό νόμισμα διεύρυνε τα κέρδη του έναντι του ευρώ, περιορίζοντας τη ζήτηση των επενδυτών για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Το American Petroleum Institute (ΑΡΙ) είπε ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν στις ΗΠΑ την εβδομάδα που πέρασε φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 1999 και τα αποθέματα των διϋλισμένων καυσίμων έθεσαν τέλος στην υποχώρηση τεσσάρων εβδομάδων. Σημερινή έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας προβλέπεται να δείξει αύξηση των προμηθειών αργού, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε έως 46 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 76,87 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Στις 11:11 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το αργό διαπραγματεύθηκε στα 76,95 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 32 σεντς φθάνοντας στα 77,33 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιανουαρίου. Μέσα στο 2010 τα συμβόλαια του αργού έχουν σημειώσει απώλειες 3%.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο για δεύτερη μέρα έναντι του ευρώ καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία αποκτά δυναμική τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι η Federal Reserve σύντομα θα αποσύρει τα μέτρα στήριξης.

Το αμερικανικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε στο 1,3570 ανά ευρώ στις 11:26 π.μ. στο Τόκιο από 1,3607 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 63.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΡΙ.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας θα ανακοινώσει τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αποθέματα σήμερα στις 11 π.μ. ώρα Ουάσινγκτον, μία ημέρα αργότερα από το πρόγραμμα λόγω της αργίας της Ημέρας των Προέδρων στις 15 Φεβρουαρίου.

Το μπρεντ για παράδοση Απριλίου υποχώρησε έως 42 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 75,85 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 11:13 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 75,86 δολ. το βαρέλι. Χθες σημείωσαν άνοδο 0,8% κλείνοντας στα 76,27 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα