Δεύτερη ημέρα ανόδου για το δολάριο

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 06:01

Ανοδικά για δεύτερη μέρα κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ εν μέσω ενδείξεων ότι η αμερικανική οικονομία αποκτά δυναμική τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι η Federal Reserve βρίσκεται κοντά στην απόσυρση των μέτρων στήριξης.

Το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε ανοδικά έναντι των 14 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου πριν από τις σημερινές εκθέσεις που σύμφωνα με τους αναλυτές προβλέπεται να δείξουν ισχυροποίηση των βασικών οικονομικών δεικτών των ΗΠΑ για δέκατο μήνα και αύξηση της βιομηχανικής περιοχής στην περιοχή της Φιλαδέλφειας. Το ευρώ υποχώρησε τα μέγιστα σε δύο εβδομάδες έναντι του γιέν εν μέσω ανησυχιών ότι οι πιέσεις χρηματοδότησης ωθούν τις ευρωπαϊκές τράπεζες να δανειστούν περισσότερα.

Το δολάριο ισχυροποιήθηκε στο 1,3566 ανά ευρώ στις 12:12 μ.μ. στο Τόκιο από 1,3607 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το ευρώ υποχώρησε 0,6% φθάνοντας στα 123,47 γιέν, τα μέγιστα από τις 4 Φεβρουαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 91,01 γιέν από 91,25 γιέν. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στις 86,66 πένες ανά βρετανική λίρα από 86,82 πένες.

Το ευρώ έχει υποχωρήσει 7,4% έναντι του γιέν φέτος και 5,3% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Το γιέν κινήθηκε ανοδικά για πρώτη φορά σε πέντε μέρες έναντι του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι οι ιαπωνικές εταιρείες αγόρασαν το νόμισμα μετά τη χθεσινή του υποχώρηση στα 91,38, τα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,1%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα