Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 05:37
UPD:05:47

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific υψηλότερα για πρώτη φορά σε τρεις μέρες, καθώς τα κέρδη των τραπεζών και των εταιρειών λιανικής επισκίασαν την πτώση που σημείωσαν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 117,45 μονάδες στις 11:24 π.μ. στο Τόκιο. Πέντε μετοχές κινούντο ανοδικά σε κάθε τρεις που κινούντο πτωτικά. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 7,3% από τα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών στα οποία είχε αναρριχηθεί στις 15 Ιανουαρίου εν μέσω ανησυχιών ότι οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις θα αρχίσουν να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης και η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα δυσκολευτούν να περιορίσουν τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng αναρριχήθηκε 1,1%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index κέρδισε 0,6% και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο S&P 500 Index υποχώρησε 0,2% καθώς η Moody’s Investors Service είπε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και τα στοιχεία για την απασχόληση και τη βιομηχανική παραγωγή υστέρησαν των προβλέψεων.

Χθες, ο χρυσός για παράδοση Απριλίου σημείωσε άνοδο 1% στη Νέα Υόρκη, την πρώτη άνοδο αυτήν την εβδομάδα, εν μέσω της σιγουριάς ότι τα ελλείμματα των προϋπολογισμών στην Ευρώπη θα τονώσουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως εναλλακτική επένδυση έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα