Ανοδος του αργού

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 06:05
UPD:06:13

Ανοδικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη περιορίζοντας τις απώλειες από τη μεγαλύτερη πτώση του σε χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων, εν μέσω εικασιών ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα αυξήσει την παραγωγή του καθώς ακριβαίνουν οι τιμές.

Το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά καθώς οι διαπραγματευτές αγόρασαν ξανά συμβόλαια που είχαν πουλήσει μετά τη χθεσινή του πτώση, στοιχηματίζοντας ότι οι τιμές είναι σταθερές γύρω από τα 80 δολ. το βαρέλι. Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει τον Μάρτιο για την πολιτική που θα ακολουθήσει. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Οργανισμός προγραμματίζει να αυξήσει την παραγωγή του αυτόν τον μήνα στα υψηλότερα επίπεδα 14 μηνών. Πτωτικά για τρίτη μέρα κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, τονώνοντας την επενδυτική ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου σημείωσε άνοδο έως 50 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 78,67 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Στις 10:51 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το αργό διαπραγματεύθηκε στα 78,57 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια του καυσίμου οδεύουν να κλείσουν την εβδομάδα με απώλειες 1,5%, τις πρώτες απώλειες σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων.

Οι 12 χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ που αντλούν το 40% του πετρελαίου παγκοσμίως, παρήγαγαν κατά μέσον όρο 29,17 εκατ. βαρέλια ημερησίως αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τους αναλυτές. Στη μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής εκτιμάται ότι προχώρησε η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα