Σε αρνητικό έδαφος

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 00:01

«Βαθύ κόκκινο» έδειξαν, χθες, τα ταμπλό των διεθνών χρηματιστηρίων, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τη δυνατότητα μικρών και μεγάλων οικονομιών να επανέλθουν σε υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης, την ώρα που καλούνται παράλληλα να συγκρατήσουν τα αυξανόμενα ελλείμματα και χρέη. Μεγάλη πτώση σημείωσαν και οι τιμές του πετρελαίου, ενώ σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε εκ νέου το ευρώ.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 υποχωρούσαν έως και τα μέσα της συνεδρίασης περισσότερο από 1,5%, για να περιορίσουν στη συνέχεια τις απώλειές τους ελαφρά, εν μέσω φημολογίας για πιθανό split της μετοχής της Apple.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών του Ιανουαρίου, αλλά και η απροσδόκητη αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας οδήγησαν τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές και στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst υποχώρησε 1,7%, στις 996,73 μονάδες, το χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 15 Φεβρουαρίου. Ηταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του εδώ και τρεις εβδομάδες.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε ο κλάδος ενέργειας, εξαιτίας της υποχώρησης των τιμών του αργού κοντά στα 78 δολάρια το βαρέλι. Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν και οι τίτλοι των τραπεζών.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ βρέθηκε και πάλι κοντά στα χαμηλά εννέα μηνών έναντι του δολαρίου και σε ναδίρ έτους έναντι του γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα