Κοντά στα 81 δολ. το αργό

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 05:41
UPD:05:53

Κοντά στα 81 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο μετά την χθεσινή του άνοδο καθώς εκθέσεις έδειξαν βελτίωση της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ και τα διϋλιστήρια λειτούργησαν με τους υψηλότερους ρυθμούς από τον Οκτώβριο στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Το πετρέλαιο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων χθες καθώς ο κλάδος της παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμούς τον Φεβρουάριο απ΄ό,τι αναμενόταν, καταδεικνύοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη ενδέχεται σύντομα να δημιουργήσει θέσεις εργασίας μετά τη χειρότερη πτώση της απασχόλησης από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα αποθέματα του αργού κινήθηκαν ανοδικά φθάνοντας στα 4,03 εκατ. βαρέλια και η χρήση των διϋλιστηρίων αυξήθηκε κατά 0,7% την εβδομάδα που πέρασε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου διαπραγματεύθηκε στα 80,93 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 10:10 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, τα συμβόλαια σημείωσαν αύξηση 1,19 δολ., ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 80,87 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Ιανουαρίου.

Επίσης το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά καθώς υποχώρησε το δολάριο, αυξάνοντας την ελκυστικότητα των επενδύσεων σε εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Το νόμισμα κινήθηκε ανοδικά καθώς η Ελλάδα ενέκρινε επιπλέον μέτρα για περικοπές ύψους 4,8 δισ. ευρώ. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3705 ανά ευρώ στη 1:03 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ, από 1,3697 δολ. χθες.

Τα αποθέματα του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν στα 341,6 εκατ. βαρέλια, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας. Σύμφωνα με το υπουργείο τα αποθέματα αυξήθηκαν στις Δυτικές Ακτές των ΗΠΑ κατά 2,31 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας στα 51,2 εκατομμύρια. Το σύστημα διανομής της περιοχής είναι απομονωμένο από την υπόλοιπη χώρα.

Η συνολική ζήτηση του καυσίμου στις ΗΠΑ κυμάνθηκε τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες στα 19,3 εκατ. βαρέλια, 3 σεντς υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε το υπουργείο. Η χρήση των διϋλιστηρίων αυξήθηκε στο 81,9% την εβδομάδα που πέρασε.

Το μπρεντ για παράδοση Απριλίου διαπραγματεύθηκε στα 79,38 δολ. το βαρέλι, 13 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες τα συμβόλαια αναρριχήθηκαν 1,07 δολ., ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 79,25 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα