Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 05:27
UPD:05:40

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές μετοχές καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές των μεταλλουργιών μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων και την ανακοίνωση του επικεφαλής της Chartered Plc στην Ασία ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξος». Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών μετά την ισχυροποίηση του γιέν.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στις 120,83 μονάδες στις 12:14 μ.μ. στο Τόκιο, μετά από άνοδο τεσσάρων ημερών κατά 3,3%. Ο περιφερειακός δείκτης ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών τουλάχιστον οκτώ φορές. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 4,7% από τα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Ιανουαρίου εν μέσω ανησυχιών για τα ελλείμματα των προϋπολογισμών στην Ευρώπη και των εικασιών ότι οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις θα αρχίσουν να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,5%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite Index υποχώρησε 0,6%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,2%. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο χαμηλότερη του 0,1%, μετά την ανακοίνωση ότι οι εταιρείες μείωσαν τον περασμένο μήνα τις λιγότερες θέσεις εργασίας σε χρονικό διάστημα δύο ετών.

Στη Νέα Υόρκη χθες το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου αναρριχήθηκε 1,5% φθάνοντας στα 80,87 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 11 Ιανουαρίου, ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης των έξι μετάλλων αναρριχήθηκε 1,7%.

Το γιέν ανατιμήθηκε έως τα 88,32 ανά δολάριο ΗΠΑ χθες στη Νέα Υόρκη, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Δεκεμβρίου, έναντι 88,87 που ήταν στις 3 μ.μ. κατά τη χθεσινή λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα