Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 05:28
UPD:05:47

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι εταιρείες με υλικά, εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση της Κίνας για μέταλλα ίσως παραμείνει στάσιμη.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στις 122,54 μονάδες στις 11:57 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου δύο μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε κέρδη. Οι εταιρείες με υλικά φυσικής παραγωγής σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 74% από τις 9 Μαρτίου του 2009 όταν υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριου του 2008, μετά την πτώχευση της Lehman Brothers Holdings Inc.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,3%. Απώλειες σημείωσαν και οι περισσότεροι κύριοι δείκτες των αγορών της Ασίας-Ειρηνικού. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση μετά την πτώση των μετοχών των μεταλλουργιών, τη στιγμή που οι εταιρείες με είδη κατανάλωσης κινήθηκαν ανοδικά μετά την έκθεση που έδειξε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη χώρα αυξήθηκε για δεύτερο μήνα.

Χθες στις ΗΠΑ ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες μετοχές του Standard & Poor’s 500 Index μετά την ανακοίνωση της American International Group Inc. για την πώληση σκέλους της αντί 15,5 δισ. δολ. και την ανακοίνωση της Sprint Nextel Corp. ότι αύξηση θα σημειώσουν τα έσοδά της τα αμέσως επόμενα τρίμηνα, επισκιάζοντας την πτώση των μετοχών του κλάδου υγείας μετά το τελικό βήμα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να περάσει τις σχετικές μεταρρυθμίσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα