Νευρικότητα στις αγορές

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 00:01

Νευρικότητα επικράτησε χθες, τόσο στις αγορές μετοχών όσο και στις αγορές χρήματος. Αν και οι επενδυτές εμφανίζονται πλέον περισσότερο αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και για τη δυναμική ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, εξακολουθούν ωστόσο να αποφεύγουν τη μεγάλη έκθεση σε ρίσκο, «ζυγίζοντας» προσεκτικά την κάθε νέα είδηση.

Στην Ευρώπη, ο FTSE100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,12%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 είχε απώλειες 0,18%. Σχεδόν αμετάβλητος (-0,02%) στις 5.875,91 μονάδες τερμάτισε ο Xetra Dax στη Φρανκφούρτη.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι πετρελαιοβιομηχανίες χάρη και στην προσωρινή άνοδο των τιμών του αργού πάνω από τα 82 δολάρια το βαρέλι, ενώ αξιόλογα κέρδη είχαν και οι εταιρείες του κλάδου τηλεπικοινωνιών. Πιέσεις δέχθηκαν φαρμακοβιομηχανίες και βιομηχανίες χημικών.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 αναζητούσαν έως αργά κατεύθυνση, ενώ ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κατέγραφε ελαφρά κέρδη. Μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η AIG, καθώς η μετοχή της έκανε άλμα έως και 7,7% μετά την ανακοίνωση ότι η MetlLife θα εξαγοράσει την Alico έναντι 15,5 δισ. δολαρίων.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά έως και το 1,37 έναντι του δολαρίου. Στη συνέχεια ωστόσο επανήλθε κοντά στο 1,36 δολ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα