Texas Instuments : Μείωση παραγγελιών χαμηλότερα κέρδη

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 07:01
UPD:07:59

H Texas Instruments Inc. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο δεν θα είναι εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, λόγω της μείωσης των παραγγελιών, ενώ από το τμήμα της παραγωγής chip για την κινητή τηλεφωνία θα απολυθούν 500 άνθρωποι. Οι μετοχές της υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 19% με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν και οι μετοχές των ομοειδών εταιρειών του κλάδου.

Τα κέρδη της θα είναι περίπου δύο σεντς ανά μετοχή και οι πωλήσεις της θα είναι χαμηλότερες κατά 10% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο, φθάνοντας τα περίπου 2,02 δισ. δολ. Η εταιρεία εκτιμούσε ότι τα κέρδη της ανά μετοχή θα ήταν 11 σεντς σε πωλήσεις ύψους 2,32 δισ. δολ. Οι πωλήσεις της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν κατά τι χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

«Το τέταρτο τρίμηνο τα στοιχεία θα είναι περισσότερο απογοητευτικά από το αναμενόμενο, επεσήμανε ο Greg Βarlage ο οποίος διαχειρίζεται 7,5 δισ. σε μετοχές με την Stein Roe Investment Counsel, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και περίπου 2,5 εκατ. μετοχές της Texas Instruments, συμπληρώνοντας ότι μερικά από τα κέρδη που εμφάνισαν οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου είναι πολύ πιθανόν να χαθούν αύριο.

Ο δείκτης Philadelphia Semiconductor κέρδισε ποσοστό 9,1% την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές της Texas Instruments υποχώρησαν στα 13,80 δολ. η μία στις 5:21' μ.μ. αμέσως μετά την ανακοίνωση για τα κέρδη της εταιρείας. Κέρδιζαν δύο σεντς στις 17:12' μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Οι μετοχές της Intel Corp. έχαναν 52 σεντς ή 3,4% φθάνοντας στα 14,93 δολ. η μία στις 6:29' μ.μ. και της Motorola Inc. έχαναν 15 σεντς φθάνοντας στα 7,66 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα