Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 07:02

ΑΠΩΛΕΙΕΣ εμφανίζουν οι δείκτες στην Ιαπωνία για δεύτερη συνεχή ημέρα με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της NEC Corp., μετά την ανακοίνωση της Texas Instruments Inc. ότι τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο δεν θα είναι εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, καθώς οι παραγγελίες μειώνονται.

«Υπάρχει μια καθυστέρηση στη βελτίωση των κερδών στον κλάδο της τεχνολογίας και τώρα το σενάριο ανάκαμψης μετατίθεται για το επόμενο έτος», ανέφερε ο Sadaji Shibata, ο οποίος διαχειρίζεται 64 δισ. δολ. σε μετοχές με την Daiwa Asset Management Co. Ο Shibata είπε ότι αγοράζει μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της Toyota Motor Corp.

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 1,6% φθάνοντας στις 8.830,83 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix έχανε 1,9% φθάνοντας στις 872,51 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ να αποτελούν περίπου το 1/5 των απωλειών του δείκτη.

Στις άλλες αγορές της περιφέρειας, στη Ν. Κορέα ο Kospi έχανε 0,7%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Koomkin Bank. Οι τράπεζες ενδέχεται να εμφανίσουν τα χαμηλότερα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα των οφειλών από τις πιστωτικές κάρτες και της δυσκολίας να απαλλαγούν από τα δάνεια που έχουν χορηγήσει και δεν έχουν αποπληρωθεί.

Οι μετοχές στη Ταϊβάν σημείωναν άνοδο για έβδομη ημέρα με τα μεγαλύτερα κέρδη να εμφανίζουν οι κατασκευαστές chip, όπως η Nanya Technology Corp., μετά την αύξηση των τιμών συγκεκριμένου τύπου ημιαγωγών στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times εμφάνιζε κέρδη για πρώτη ημέρα, καθώς το ράλι ανόδου των μετοχών για τρεις συνεδριάσεις στη Wall Street, αύξησε την αισιοδοξία ότι η μεγαλύτερη αγορά στην οποία κατευθύνει τα προϊόντα της η νήσος, ανακάμπτει.

Οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, το Χογκ Κογκ και την Κίνα σημείωναν κέρδη, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες εμφάνιζαν ελαφρά διαφοροποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα