Aegean: Ενδιαφέρεται για το 51% της Ολυμπιακής

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 18:07
UPD:19:38

Ανοικτό άφησε ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Θεόδωρος Βασιλάκης, το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η εταιρεία σε κοινοπραξία που θα διεκδικήσει το 51% της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όμως διευκρίνισε ότι είναι πρόωρη μια τέτοια συζήτηση.

Ο κ. Βασιλάκης επισήμανε ότι η κατάσταση στασιμότητας στην οποία έχει περιέλθει η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης της ΟΑ, δημιουργεί πρόβλημα στην Aegean Airlines, καθώς δυσχεραίνει τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμης επενδυτικής πολιτικής.

Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στα υψηλά τέλη του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τόνισε ότι, μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει επιτευχθεί είναι να «φρενάρουν» οι αυξήσεις, ενώ μειώσεις έχουν γίνει σε πολύ μικρό βαθμό.

Η Aegean Airlines, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας της με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και να ενταχθεί σε αεροπορική συμμαχία.

Οσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, το 2002 ο κύκλος εργασιών προβλέπεται να ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 14,3% σε σχέση με το 2001. Φέτος η εταιρεία αναμένεται να έχει λειτουργικά κέρδη, έναντι ζημιών 12 δισ. δρχ. που είχε πέρυσι.

Με την προσθήκη δύο νέων γραμμών απευθείας δρομολογίων από Αθήνα επεκτείνεται η παρουσία της Aegean Airlines στις γραμμές προς Γερμανία.

Ειδικότερα, από 29 Οκτωβρίου η εταιρεία θα συνδέει:

- Την Αθήνα με το Ντίσελντορφ και την Στουτγκάρδη με δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα αντίστοιχα.

- Το Ηράκλειο Κρήτης με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως με το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Στουτγκάρδη αντίστοιχα. Τα δρομολόγια από Ηράκλειο και Γερμανία θα πραγματοποιούνται με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα χωρίς αλλαγή αεροσκάφους. Επιπλέον, συνδέεται η Ρόδος με τη Ρώμη με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα χωρίς αλλαγή αεροσκάφους, τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Εκτιμώντας ότι οι κινήσεις αυτές αποτελούν τις πρώτες ενέργειες στην προσπάθεια ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά και της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, η Aegean Airlines συνεργάζεται με μεγάλα ξενοδοχεία της Κρήτης που θα παραμείνουν ανοικτά και τον χειμώνα, καθώς και με μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς της Γερμανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα